השאירו פרטים

איך לנקות תנור

תנור הוא סוס עבודה במטבח, שעוזר לנו להכין ארוחות טעימות למשפחות ולחברים שלנו. עם זאת, עם הזמן, זה לא נדיר להצטבר בפנים שפיכות, שומן ולכלוך, מה שיכול להשפיע על הטעם והריח של האוכל שלך, כמו גם על הביצועים ותוחלת החיים של התנור שלך. ניקוי קבוע יכול לעזור למנוע שריפות, לשפר את יעילות האנרגיה ולהאריך את תוחלת החיים של המכשיר שלך.

באיזו תדירות כדאי לנקות את התנור? מומלץ לנקות את התנור כל שלושה עד שישה חודשים, או לעתים קרובות יותר אם אתה מבחין בשפכים או בכתמים.

מדריך שלב אחר שלב:

  1. הסר את מתלי התנור: התחל בהוצאת מתלי / מדפי התנור מהתנור והשרייתם במים חמימים וסבון. תן להם להשרות לפחות שעה כדי לשחרר כל לכלוך אפוי.
  2. הכן תמיסת ניקוי: בקערה מערבבים 1/2 כוס סודה לשתייה עם כמה כפות מים כדי ליצור משחה. אתה יכול גם להוסיף כמה טיפות של שמנים אתריים, כמו לימון או לבנדר, לריח רענן. זה ללא ספק נותן תחושת ניקיון טובה יותר בסוף העבודה.
  3. מרחו את המשחה: בעזרת ספוג או מברשת, מרחו את משחת הסודה לשתייה על פנים התנור, כולל הקירות, הרצפה והתקרה. הימנע מהדבקה על גופי החימום או על אטם דלת התנור.
  4. תנו למשחה לשבת: סגרו את דלת התנור והניחו למשחת הסודה לשתייה לפחות 12 שעות או למשך הלילה.
  5. נגב את פנים התנור: בעזרת מטלית לחה או ספוג, נגב את פנים התנור, הסר את כל משחת הסודה לשתייה שנותרה. ייתכן שיהיה עליך להשתמש במגרד או כרית קרצוף עבור כל כתמים עקשניים.
  6. נקו את מדפי התנור: השתמשו במברשת קרצוף או ספוג כדי לנקות את מדפי התנור בכיור. שוטפים ומייבשים אותם לפני שמחזירים אותם לתנור.
  7. נקה את דלת התנור: נקה את דלת התנור בעזרת מנקה מרובה משטחים או מנקה זכוכית, תוך שימת לב מיוחדת לחלון הזכוכית.
  8. הפעל את התנור: הפעל את התנור ל-175 מעלות למשך 15 דקות כדי לייבש את כל הלחות שנותרה.

וזה הכל! בעזרת ניקוי קבוע, תוכלו לשמור על מראה התנור שלכם וריחו רענן, תוך שיפור ביצועיו והארכת תוחלת החיים שלו.

איך אפשר למנוע לכלוך בתנור?

כדי למזער את תדירות ניקוי התנור ולשמור עליו נקי יותר לתקופות ארוכות יותר, הנה כמה טיפים שיסייעו במניעת הצטברות לכלוך ולכלוך מוגזם:

  1. השתמש בכלים ובכיסויים המתאימים לתנור: בעת בישול או אפייה, השתמש בכלים ובמכלים המתאימים לתנור עם מכסים או כיסויים מתאימים כדי למנוע שפיכות והתזות. זה יעזור להכיל כל בלגן פוטנציאלי ולמזער את הסיכוי לטפטוף מזון או נוזלים על משטחי התנור.
  2. מניחים נייר אפייה או נייר אלומיניום על הרשת התחתון: הנחת תבנית או נייר אלומיניום על הרשת התחתון של התנור עלולה לתפוס כל טפטוף או נשפך, ולמנוע מהם להגיע לרצפת התנור. היזהר בעת שימוש בנייר אלומיניום, וודא שהוא לא יבוא במגע ישיר עם גופי החימום כדי למנוע סכנות בטיחותיות.
  3. נקה נזילות מיד: יש לנקות נזילות או טפטפות בשוגג ברגע שהן מתרחשות. לתת לנשפכים לשבת ולאפות על משטחי התנור, יקשה על הסרתם מאוחר יותר. השתמש במטלית לחה או בספוג כדי לנגב מיד כל נשפך.
  4. לרפד את תחתית התנור בציפוי תנור רב פעמי: שקול להשתמש בציפוי תנור רב פעמי שתוכנן במיוחד כדי לתפוס נשפכים וטפטופים. ספינות אלו מונחות על רצפת התנור וניתנות להסרה וניקוי בקלות, וחוסכות ממך צורך לקרצף את תחתית התנור לעתים קרובות.

על ידי יישום שיטות אלה, אתה יכול לשמור על תנור נקי יותר ולהפחית את התדירות של מפגשי ניקוי אינטנסיביים. תחזוקה שוטפת ואמצעים יזומים עוזרים רבות לשמור על התנור שלך במצב טוב יותר לתקופות ארוכות יותר.

למעלה