השאירו פרטים

איך לנקות קומקום

קומקומים משמשים מדי יום כדי להרתיח מים לתה, קפה ומשקאות חמים אחרים. עם הזמן, מינרלים מהמים יכולים להצטבר בתוך הקומקום, להשאיר כתמים לא יפים ומשפיעים על טעמם של המים המבושלים. ניקוי קבוע של הקומקום שלך יכול לעזור להסיר כתמים אלה ולשמור על תפקוד תקין של הקומקום.

באיזו תדירות כדאי לנקות את הקומקום? מומלץ לנקות את הקומקום פעם בחודש, או לעתים קרובות יותר אם אתה גר באזור עם מים קשים.

לפניכם המדריך איך לנקות קומקום

מדריך שלב אחר שלב:

  1. נתק את הקומקום: לפני ניקוי הקומקום, נתק אותו מהחשמל והנח לו להתקרר לחלוטין.
  2. ממלאים את הקומקום: ממלאים את הקומקום בכמות שווה של מים וחומץ לבן. הקפד למלא אותו עד למפלס המים המרבי.
  3. תנו לתערובת לשבת: אפשרו לתערובת המים והחומץ לשבת בקומקום לפחות שעה, או למשך הלילה לכתמים קשים יותר.
  4. מרתיחים את התערובת: לאחר שתערובת המים והחומץ נספגה זמן מה, מפעילים את הקומקום ומביאים את התערובת לרתיחה.
  5. תנו לו להתקרר: לאחר שהתערובת רתחה, מכבים את הקומקום ונותנים לו להתקרר למשך 30 דקות לפחות.
  6. שפשפו את הקומקום: בעזרת ספוג או בד לא שוחקים, שפשפו את פנים הקומקום כדי להסיר כתמים או הצטברות שנותרו.
  7. שטפו את הקומקום: שטפו את הקומקום היטב במים כדי להסיר את כל שאריות החומץ וכל הפסולת שנותרה.
  8. הרתיחו מים טריים: לאחר שהקומקום נקי, מלאו אותו במים טריים והביאו אותו לרתיחה כדי להסיר שאריות של חומץ או פסולת.
  9. שפכו את המים: לאחר הרתיחה של המים המתוקים, שפכו אותם החוצה והניחו לקומקום להתקרר לפני השימוש בו שוב.

וזה הכל! עם ניקוי ותחזוקה שוטפים, אתה יכול לעזור לשמור על הקומקום שלך במצב מצוין ולמנוע הצטברות מינרלים.

למעלה