השאירו פרטים

איך לנקות תבניות תנור

ניקוי תבניות תנור יכול להיות משימה מאתגרת בגלל שומן אפוי ושאריות מזון. עם זאת, עם שיטת הניקוי הנכונה, תוכלו להחזיר את תבניות התנור שלכם ליושנה. במדריך זה, נתאר שיטה יעילה לניקוי תבניות תנור באמצעות מרכיבים ביתיים נפוצים.

מדריך שלב אחר שלב: כיצד לנקות תבניות תנור

  1. הוצא מהתנור: התחל בהוצאת תבניות התנור מהתנור ואפשר להן להתקרר לחלוטין לפני הניקוי.
  2. הכן תמיסת ניקוי: בכיור גדול או באגן, ערבבו חלקים שווים של מים חמים וחומץ לבן. אם התבניות שלך מלוכלכות מאוד, אתה יכול גם להוסיף כמה כפות סודה לשתייה לתמיסה.
  3. השרו : הניחו את תבניות התנור בכיור או באגן והטבלו אותם בתמיסת הניקוי. ודא שהמגשים טבולים במלואם ואפשר להם להיספג במשך 30 דקות לפחות כדי לשחרר שאריות אפויות.
  4. לשפשף עם ספוג או מברשת: לאחר ההשריה, השתמש בספוג או מברשת כדי לקרצף את התבניות, תוך התמקדות באזורים עם שומן עקשני והצטברות מזון. השילוב של מים חמים, חומץ וסודה לשתייה יעזור לפרק ולהסיר את השאריות.
  5. מרחו משחת סודה לשתיה (אופציונלי): לקבלת כוח ניקוי נוסף, תוכלו להכין משחה באמצעות סודה לשתייה ומים. מרחו את המשחה על אזורים עם כתמים קשים או שאריות אפויות והניחו לה לשבת כמה דקות לפני הקרצוף.
  6. שטפו ביסודיות: לאחר שקרצפתם את התבניות, שטפו אותם ביסודיות במים חמים כדי להסיר את שאר תמיסת הניקוי והשאריות.
  7. ייבוש התבניות: השתמשו במגבת נקייה או במגבת כדי לייבש היטב את תבניות התנור. ודא שהם יבשים לחלוטין לפני שמחזירים אותם לתנור או מאחסנים אותם.
  8. אופציונלי: השתמשו בניקוי תנורים מסחרי: אם התבניות עדין לא נקיות לאחר הטיפול בחומץ וסודה לשתייה, ניתן להשתמש בחומר ניקוי תנורים מסחרי לפי הוראות היצרן. הקפד ללבוש כפפות ולעבוד באזור מאוורר היטב בעת שימוש בחומרי ניקוי כימיים.

ניקוי תבניות תנור עשוי לדרוש מעט שומן מרפקים, אך עם השיטה והמרכיבים הנכונים, ניתן להשיג תבניות נקיות ונוצצות. ניקוי קבוע לא רק ישפר את מראה התבניות שלך אלא גם ימנע העברת שאריות שרופים למזון שלך במהלך הבישול.

למעלה